Allting hänger ihop!

Allting hänger ihop!

 

Andningen, lymfsystemet och muskler allting i kroppen hänger ihop. Detta är ju inget nytt men i mitt möte med mina kunder blir det ibland extra tydligt.

Låt mig ge ett exempel!

En dam som jag här kallar “Anna” 76 år kom till mig för en tid sedan. Hon har KOL sedan ca.20 år tillbaka och hade bokat en Lotorpsbehandling då hon läst om denna behandlingsmetod och tror det kan vara något för henne.

Då vi träffas första gången har hon åkt färdtjänst till kliniken och lutar sig relativt tungt över rullatorn som hon behöver ta med sig in till mitt rum. När vi börjar prata om hennes andning och hur hon mår för övrigt visar det sig att hon är mest bekymrad över värken mellan skulderbladen och nacken. Jag föreslår att jag ska börja behandla dessa område och området ovanför brösten och ut mot axlarna då hennes framåt böjda hållning med säkerhet gjort hennes bröstmuskelatur kort. Förutom detta hinner jag också med att massera bröstkorgs muskulatur och diafragma samt gå igenom andningsövningar som Anna ska göra varje dag tills vi ses nästa gång.

Jag visar henne även två enkla övningar för att förbättra hennes hållning.

 

Två veckor senare ses vi igen.

Anna kommer då in på kliniken strålande av glädje och mycket rakare i ryggen. Hon berättar att hon åkt buss till kliniken vilket hon inte orkat med det senaste halvåret.

Hon har mycket mindre ont i rygg och nacke dessutom upplever hon att hon andas lättare. Efter detta besök har hon endast lite besvär av nacken i vissa lägen och har ett bra andningsmönster i långa stunder.

Hon uttrycker tacksamhet över att ha fått dessa behandlingar och beskriver massagen rogivande.

 

Ytterligare två veckor senare möts vi en tredje gång.

Nu har Anna inga besvär av rygg och nacke. Hon strålar även denna gång av glädje och berättar att hon nu orkar röra sig mer än tidigare vilket gör att hon tagit upp de dagliga promenaderna och att hon kan träffa sina väninnor i större utsträckning.

 

Vist har hon fortfarande besvär av sin KOL och en del andra åldersrelaterade krämpor men hennes livskvalité har höjts väsentligt. Både hon och jag är mycket nöjda!

 

Till sist;

Vad vill du veta mer om? Jag har i denna blogg hitintills berättat om Klassisk massage, NBE 800, Lymfmassage och andning. Nu undrar jag vad du vill veta mer om. Hör gärna av dig och berätta vilket av dessa ämnen du vill veta mer om!

Allt gott!

Suzanne,

Cert. Klassisk massör & Aukt. Andningsterapeut

www.suzannesmassage.com

 

Rulla till toppen